14.8.06

“Pagarès” en la manifestació de la Salzadella
La Salzadella també ha estat escenari d’un altre acte, en aquest cas una de les manifestacions que de forma periòdica es convoquen en aquest municipi i en les Coves. Diumenge per la vesprada, prop d’un miler de persones es van tornar a llençar als carrers per a demanar l’aturada del projecte de RTPs de la Salzadella. La plataforma va repartir còpies de “pagarès” on es podia llegir “Pago al equipo de gobierno de la Salzadella muchísimos euros por la venta del pueblo, y por un posible cargo en la Diputación”. Des de la passada convocatòria a les Coves, cada cop són més les persones que es volen fer escoltar i per aquest motiu porten a les manifestacions cassoles, xiulets i altres estris.
També com en les darreres convocatòries, la plataforma de les Coves i la Salzadella ha comptat amb el suport d’altres col·lectius de la província. És el cas de la plataforma Residuos Peligrosos No, que s’oposa a l’abocador de RTPs previst a Fanzara, i la plataforma No a la Incineradora, creada a Vall d’Alba per evitar una instal·lació d’aquest tipus al seu terme municipal. Els dos col·lectius han participat en la manifestació de la Salzadella amb una nombrosíssima representació, i han remarcat la importància de continuar la lluita des de la unió, totes tres plataformes, per a assegurar un futur digne a la població de les nostres comarques. El lema amb què es convocava la concentració de la Salzadella és “No volem la mort de les nostres comarques”.


La plataforma participa en les festes de les Coves
Avui dilluns 14 d’agost, la plataforma antiabocador participarà de forma activa i mostrant la seua vessant més lúdica en les festes d’agost de les Coves. El col·lectiu sortirà al carrer per a fer sentir les seues demandes d’una forma especial, ja que participarà en la tradicional cavalcada de festes amb quatre carrosses, totes elles confeccionades per grups voluntaris de la plataforma amb motius alegòrics als RTPs. La desfilada tradicional, presidida per les regines i dames de festes, recorrerà els principals carrers del municipi i hi participen generalment entre 15 i 20 carroses, a més d’agrupacions d’altres muncipis convidades per l’Ajuntament i col·lectius locals com la banda de música. Aquest és el primer any que la plataforma antiabocador de residus tòxics i perillosos de les Coves i la Salzadella, creada a finals de juliol de l’any passat, pren part activa en la programació de les festes d’agost. La plataforma vol mostrar així la seua oposició als abocadors de RTPs des d’una vessant lúdica i de forma totalment pacífica.

No hay comentarios: