20.5.06

PRESENTEU LES VOSTRES AL.LEGACIONS.
Tenim 60 dies per a presentar al. legacions des del 17 de Maig i fins al 25 de Juliol.
Si et sents directamente ò inditecta afectat per la creació de la Planta incineradora de Vall d´Alba, és hora de posar-te en marxa.
Per la informació que tenim, qualsevol persona que visca a 30 km. a la rodona de la Planta, pot veure afectada la seua salut, els seus cultius, el seu ramat, etc...
L´únic que s´ha de fer és:
-Fer una sol. licitud amb el teu nom, DNI i adreça, AL.LEGANT la raó per la qual no vols una incineradora en Vall d´Alba, i DEMANANT que no la posen.
-Després, fes dues còpies d´aquesta petició i entrega-les a l´Ajuntament de Vall d´Alba, on et posaran un encuny en la teua i un altre an la que els entregaras a ells.
No ens quedem de braços creuats, anem a fer-nos sentir.
NO A LA INCINERADORA EN VALL D´ALBA

10 comentarios:

Anónimo dijo...

És absolutament fals que les incineradores afecten a la salut o al medi ambient.

Les incineradores están promogudes per una directiva de la Unió Europea i hi han un fum d´incineradores per tota Europa: París, Viena, Amsterdam, Londres...i casualment, on més incineradores hi ha, es en Suecia, Dinamarca, Suïssa o Alemania. Es que estos païssos no respecten el medi ambient. Ja n´hi ha prou de demagogia.

Si voleu criticar a l´alcalde critiqueu-lo quant toque, però no feu política barata barrejant la situació d´un parc amb la instalació d´una cosa que no durè més que beneficis per al poble.

Anónimo dijo...

si lliges una mica més, tal volta t, enteres de tot el que produirà la incineradora als veïns de la vall d'alba

Anónimo dijo...

La Unió Europea va establir a les seves Directives de tractament de residus el principi de proximitat.
La merda ha d'estar ben a prop del qui la genera.
D'on vindran les milers de tones de brossa per cremar?
A l'abocador de la Bassa a Cervera amb 49 municipis, incloent Orpesa, no podrem fer anar la incineradora de la Vall d'Alba ni al 20% de la seva capacitat.
Si és tan bona, per què no es posa ben a prop de València capital? Així millorarem la seguretat del trànsit per carretera, i no caldrà contaminar tant amb el transport.
Gastarem més energia en transportar-la brossa fins a la Vall d'Alba que la que obtindrem, però tot això es fa per negoci, no per obtenir energia.
Si s'ha de transportar més de 30 quilòmetres la brossa per incinerar, es consumeix més energia en el transport que el que s'obté de la incineradora.
I les incineradores d'Europa, són molt diferents, en quant a dimensions.
Si l'Administració aposta per la incineració perquè tenim que gastar-nos més de 100 milions d'euros amb l'abocador a la partida de la Bassa de Cervera que promou el Consorci de Residus per complir les previsions del Pla Zonal I. A més allí va damunt d'un terreny càrstic, sense argila. S fan la incineradora almenys estalviem l'abocador. No ens deixaran cremar-la a la Vall d'Alba i la brossa vindrà de València o ves a saber d'on.
Principi de proximitat SI, Demagògia NO.
SI A LA SALUT, SI A LA VIDA.

Anónimo dijo...

Si a la salut, si a la vida. Aixó dic jo. L´incineracio és el sistema més utilitzat en tota l´Europa desenvolupada (en tota, excepte Grècia, el pais més pobre de la UE-15) per recuperar el fem que no es pot ni reciclar ni reutilitzar. Pregunte-ho a Dinamarca, Suecia o Alemania, on hi ha, 61 incineradores!!!! Han perdut el cap els alemans? (http://www.cewep.com/data/studies/art145,138.html)

Que Vall d´Alba siga intel.ligent per acollir una planta que donará servici a la provincia de Castelló és una noticia excel.lent per a la provincia i per al poble, que tindrá una instalació bona per a la salut dels castellonencs -elimina els horrorosos abocadors- i bona per a la vida, ja que crea energia que ens permetrá viure millor i no contaminar tant el medi ambient.

Lo del principi de proximitat te gràcia. Aixó vol dir que els veïns d´Onda s´han de negar a rebre el fem de tota la provincia? Què fem, creem un abocador a cada poble?

I per cert, ja que algú parla de la UE i el principi de proximitat, recordar que les directives de la UE aconsellen la incineració com a forma de recuperació del fem.

Castelló, per cert, també és Europa. I Catalunya (5 incineradores).

A cuidar-se.

Salut i vida.

Anónimo dijo...

Estem parlant molt de alemanya i de suecia com a paissos avanters en la materia de resiclatge i aÇi lo q volen fer es cremarlo tot sense resiclar si volem ser com els paisos avanÇ anomenats primer amb de reciclar el 80% de les brosses com fan ells i despres el 20% restant q no se pot reciclar cremarlo en mini incineradores no en una macro incineradora com volen ficar a Vall D´alba. no ens podem acomparar en Alemanya, Holanda o Suissa pensem un poket el cap no es nomes per fer bonico .NO A LA INCINERADORA DE VALLD´ALBA

Anónimo dijo...

Es diu que a Europa es recicla el 80% de la brossa: fals, com podeu comprovar a la pàgina 2 del següent document ( (http://www.sita.co.uk/assets/PP_EFW.pdf) cap pais d´Europa recicla més del 50% del seu fem.

Es diu que no podem comparar-se amb Alemanya, on tenen microincineradores. Incorrecte. Si Alemania te 80 milions d´habitants i 61 incineradores (http://www.cewep.com/data/studies/art145,138.html), resulta que cada incineradora serveix a a 1.3 milions d´habitants. ¡¡¡ Mentre que la de Vall d´Alba será utilitzada no més per la provincia de Castelló!!!!

I ja acabe, amics, adreça de la web del complexe galleg -el govern d´allá és PSOE-nacionalistes- on es tracten 550.000 tones: http://www.sogama.es/CASindex.htm

Com algún company deia abans, raonem amb el cap.

Salutacions

FMC

estemcremats dijo...

querido/a demagogo, si la provincia de castellon genera 220 tn de basura y la incineradora de Valld´Alba necesita 375 tn, tu me diras de donde la van a conseguir.
¿DE OTRAS PROVINCIAS? ¿O QUEMARAN LOS RESIDUOS TOXICOS Y PELIGROSOS?
piensa y luego desinforma.

estemcremats dijo...

Madrid, Barcelona, Munich, Londres, Berlin, Viena, Paris. Todas estas cuidades tienen incineradoras para SUS propias basuras, y tambien tiene millones de habitantes, todas las infraestructuras que te puedas imaginar, turismo, incluso equipos de futbol en la Champions league.
valld´alba tiene 2500 habitantes, una plaza de toros, y una macro incineradora, ¿nos estamos comparando con estas capitales?

!!!ESTAMOS LOCOS O QUE !!!

Anónimo dijo...

Amic estem cremats,

M´agrada que reconegues que Madrid, Barcelona, Munich, Londres, Berlin, Viena i Paris tenen incineradores.

La pregunta és obvia: si son tan roínes, per què les tenen?

Be. En qualsevol cas, que sàpigues que Mataró (Barcelona), Cereceda (Galicia), Sant Adrià de Besós (Barcelona), Constantí (Tarragona) o Alonsotegui (Vizcaya), també tenen incineradores.

Tenen estos pobles equips en Champions League? :-)

Salutacions. Visca el debat i el lliure intercanvi d´idees.

Anónimo dijo...

Amic estem cremats,

M´oblidava. Amb el teu objectiu d´atacar el projecte (o pot ser, d´atacar el PP), estás desinformant al personal, de segur que sense mala intenció.
La incineradora de Vall d´Alba tindrá una primera línea que podría tracar fins 175.000 tones, i una segona que permetria arribar fins a les 350.000 tones (mai 375.000, estudia el projecte per favor).

Cada habitant de Castelló genera 1.4 kg de fem per dia (www.greenpeace,org), el que multiplicat per 563.000 habitants (www.ine.es) i 365 dies per anys done.....

Deixe la resposta en el aire no sense dir que cal fer els números amb un poc de cura. Sols dire que aixó de les 220 tn és un càlcul incorrecte....

Adeu, amics. Gràcies per esta finestra pel debat.