19.6.06

L´Alcalde de la Vall d´Alba , com era previsible, aconseguí que el seu Ajuntament aprovara, sense problemes, el projecte d´ instal·lació d´una incineradora de residus als seu terme. Es tracta d´ una planta molt important, la qual afectaria a un ampli radi d´influència, en concret, als municipis de Vilanova d’Alcolea – on esta fent-se l´aeroport de Fabra-, Les Useres, Culla, Vilafamés, LA Pobla Tornesa, Borriol, Benicàssim, Benlloch, i Serra d´ En Garceràn.
Estem, doncs, davant d´una nova actuació de gran impacte ambiental, en una comarca la qual, fins no fa gaire, gaudia d´ unes bones condicions medi ambientals i paisatgístiques, i, que d´ un temps a aquesta banda, esta rebent tota mena d´ iniciatives productives més que discutibles: polígons industrials sense cap ordre, presó a Albocàsser, projectes de camps de golf i urbanitzacions, aeroport, vials... Tot siga pel “progrés”!, i, alhora, ens preguntem:
En benefici de qui?
Sense oblidar que l´incineració esta qüestionada avui en dia, criteri que jo compartiria, deuríem fer-nos moltes preguntes. La necessitat d´una gran planta incineradora , l´ operativitat de la seua ubicació , la manca d´un debat ciutadà amb participació dels pobles afectats, i sobre tot, l´absència d´una planificació territorial, acompanyada aquesta darrera, d´ un pla de reducció dels residus, son entre altres coses que contrasten amb la decisió del Ajuntament de la Vall d´Alba.
Els fidels seguidors de l´Alcalde la Vall d´Alba, destacat col.laborador del President de la Diputació, podríem perdre-li la paraula al Partit Popular que esta demanant referèndums en altres llocs, on no governa òbviament, i sotmetre l´incineradora a referèndum, per exemple, generant la possibilitat de discussió i informació .
Les comarques del nord del nostre país, de nou són objecte dels “ projectes” que en altres llocs no interessa col·locar. Que cada municipi accepte el que planteje el cacic de torn, que la sostenibilitat siga una paraula buida de significat i realitat, que el nostre territori, i en aquest cas, la salut de la seua gent, estiguen afectades, importa poca cosa, el negoci és que val, i alguns fan el seu agost amb el territori. Cal continuar resistim. No ens resta altra opció.
VICENT ÀLVAREZ.
Membre del Consell Valencià de Cultura i d’Esquerra Unida del País Valencià

No hay comentarios: